Sociaal Fonds Taxi


Sociaal Fonds Taxi

ABC heeft al het gefilmde cursusmateriaal ontwikkeld voor de cursus “Leerlingenvervoer” van Sociaal Fonds Taxi.
De cursus “Leerlingenvervoer” is door Sociaal Fonds Taxi landelijk geïntroduceerd tijdens de Taxi Expo 2009 te Houten.

De CED-groep 
De cursusinhoud is ontwikkeld door de CED-groep uit Rotterdam. Bij de CED-groep werkt een team van specialisten dat zich o.a. bezighoudt met het ontwikkelen van cursusmateriaal voor leerkrachten, begeleiders, kinderdagverblijven, enzovoorts.

De projectleider
De projectleider, Drs. Esther van Efferen, is orthopedagoog en senior projectleider Onderzoek en Ontwikkeling voor de CED-groep.
Eén van haar specialisaties is autisme. Klik hier voor Drs. E. van Efferen.

Acteurs
Tijdens de opnames is gewerkt met jeugdacteurs. De rol van autist wordt gespeeld door Yosh Botterhuis. Hij is de zoon van Yvonne Botterhuis, directeur van ABC. Op een hartverwarmende manier heeft hij zijn rol als autist neergezet.
Klik hier voor een compilatie van de beelden.

Taxipaspoort
Het door ABC Taxikeurmerk Advies en Trainingen ontwikkelde “Taxipaspoort” was genomineerd voor de Taxi Innovatieprijs 2009. Yosh, de hoofdrolspeler, was aanwezig tijdens de uitreiking, maar helaas heeft ABC de prijs niet gewonnen.


Achteraf gezien is het “Taxipaspoort” alsnog de grote winnaar. Inmiddels hebben vele duizenden kinderen in Nederland een “Taxipaspoort” en is het een eis in veel aanbestedingen. De zomervakantie 2011 zal wederom door veel taxibedrijven aangegrepen worden om ouders te informeren dat - na de vakantie - ook zij met het “Taxipaspoort” gaan werken.

Internetcursus leerlingenvervoer
Na een lovende referentie van de CED-groep, kreeg ABC Taxikeurmerk Advies en Trainingen de opdracht om al het materiaal te ontwikkelen voor de internetcursus “Leerlingenvervoer”.

Vanwege de hoeveelheid extra cursusmateriaal ten behoeve van de cursus, het Taxipaspoort, de pictokaart en de ESF-subsidie die kan worden teruggevraagd voor een bij ABC gevolgde cursus, besluiten veel bedrijven de cursus in te kopen in plaats van hem intern door een eigen medewerker te laten verzorgen.

Jochem van Gelder was jarenlang ambassadeur van het gehandicapte kind. Wij waren bij Jochem thuis te gast ten behoeve van opnames voor de internetcursus.

Jochem was erg enthousiast over de aandacht die uitgaat naar deze uiterst kwetsbare groep passagiers.  

Klik hier voor het artikel in het Dagblad Trouw over de cursus "Leerlingenvervoer".

Naar Boven ^