Wie

De trainingen van ABC worden verzorgd door Yvonne Botterhuis. Door haar inlevingsvermogen, langdurige praktijkervaring en brede interesse weet zij de deelnemers volop te boeien en enthousiasmeren. Zelfs chauffeurs die met een negatieve houding aan de trainingen beginnen, geven na afloop aan dat het niet alleen erg leerzaam was, maar ook leuk om te volgen. Yvonne vindt dat –iedereen, ongeacht zijn of haar eventuele verstandelijke of lichamelijke –beperking, recht heeft op een veilige taxirit. Dat blijkt in de praktijk helaas niet altijd zo te zijn.

Dankzij het door Yvonne ontwikkelde ‘Rolstoel ABC’, zijn inmiddels steeds meer chauffeurs op de hoogte van de geldende wet- en regelgeving bij rolstoelvervoer, waardoor dit steeds veiliger wordt.
Uit reacties van taxichauffeurs is echter gebleken, dat passagiers ook vaak de regels niet kennen. Daarop begon zij aan een nieuw project van haar ‘verlanglijstje’: de website www.rechtopveiligvervoer.nl.

Het zou geen site van ABC zijn als er niet meteen een kennistest aan gekoppeld was. ‘Het Veilig Vervoer ABC’ was een feit.

Naar Boven ^